Hatékonyan kivitelezhető a penész eltávolítása

Penész eltávolítása
Penész eltávolítása

A lakás megfelelő légterének biztosítása fontos folyamat, amire megéri odafigyelnünk. Nem csupán arról van szó, hogy ideális hőmérsékletet kell teremteni, amit télen fűtéssel, nyáron pedig hűtéssel érhetünk el, hanem vannak még olyan paraméterek, amelyekre figyelnünk kell. Éppen ezért nem árthat az ideálisan megtervezett penész eltávolítása páramentesítő egység a használatával.

Egy jelentős kapacitással rendelkező berendezés könnyedén megbirkózik a felgyülemlett nedvességgel, és mind leszívja azt. Természetesen, a túl száraz levegő is rejt magában egészségügyi kockázatokat, mert az orr és torok nyálkahártyája ebben az esetben könnyedén érzékennyé válhat, ami elősegítheti az allergia kialakulását. A penész eltávolítása azonban nagy jelentőséggel bír.

A megfelelő berendezés nem okoz problémákat, mert beépített érzékelőjével tudja mérni a nedvesség szintet és optimálisan tartja azt. A számítások és mérések szerint a 40-60%-os páratartalom lehet a kedvező, ami évszakonként kicsit változhat valamelyik irányba, de ez személyfüggő is. Az biztos, hogy a Trotec a felesleges nedvességet kivonja és a penész eltávolítása megtörténik.

A túlfolyástól nem kell tartanunk, ugyanis amikor meggyűlik a tárolótartály, akkor kigyullad egy lámpa, ami jelzi a telítettséget. Igény szerint azonban még tömlő is csatlakoztatható az eszközhöz, és ebben az esetben az ürítés automatikusan a szabadba történhet, ezzel leegyszerűsítve a feladatunkat. A Trotec párátlanító automatikus funkcióval szintén rendelkezik, így a megfelelő beállításokat követően önműködően végzi a fontos feladatát, ami a penész eltávolítása végső soron.