gin árak

Gin árak a fajták tükrében

Számos klasszikus koktél fő összetevőjeként, de néhány érlelt fajtát önmagában is megkóstolhatunk. Ez az ikonikus szeszesital a világ minden tájáról származhat és végtelenül sokféle változata létezik, így a gin árak is jelentősen eltérnek.

Az ital neve a borókabogyó francia nevéből, a genievre-ből származik, amit a csaposok hamarosan ginre rövidítettek. Nem meglepő, hiszen a párlat fő összetevője a borókabogyó.

Amikor Anglia engedélyezte, hogy magánszemélyek engedély nélkül kezdjenek gint készíteni, az alsóbb osztályok sok tagja részeges lett és a kormánynak súlyos adókat kellett kivetnie, hogy visszaszorítsa a szeszesital előállítását és fogyasztását. Az 1900-as évek elejéig az emberek ritkán itták önmagában, mert egyértelműen túl erős volt.

A kifinomult, előkelő koktélokhoz azonban népszerű választásként szolgált. A gyártók szinte bármilyen semleges szeszből készíthetnek gint, de borókabogyóval kell áztatniuk, ami a ital jellegzetes aromáját adja. Tudjon meg többet a webshopunkban elérhető gin árakról!