ecsetkészlet

Fontos a jól megválasztott ecsetkészlet

Bármit tevékenykedünk, jó munkához idő és ideális munkakörülmények, eszközök szükségesek. Nincs ez másként a festéssel sem. Nemcsak festék, vászon és ecsetkészlet kell a birtokunkban legyen, de az is fontos, hogy ezek jó minőségűek legyenek. Hiába választunk egy patinás festékmárkát, ha az ecsetkészletünk ontja magából a szálat, túl kemény vagy esetleg puha a szőre.

Vásárlásakor mindenképpen ügyeljünk a finomságra! A modern, jó minőségű ecset ugyanis finom, akár egy kozmetikai kellék. Mielőtt választunk, legyünk tisztában a technikánkkal. Olajfestéshez ajánlott a disznó-, míg az akvarellt használók a mókus- vagy nyestecsetre esküsznek. Habár a szintetikus darabok tartósabbak, bizonyos tulajdonságaik sohasem lesznek a természetes anyagból készültekhez hasonlíthatóak.

Bármilyen ecsetkészletet választunk, ne hagyjuk munka után beleszáradni a festéket, hanem mindig tisztítsuk ki! A tisztítása nemcsak megkönnyíti a tevékenységet, de a kellékek élettartamát is jócskán növeli, ami költséghatékony.