zománcfesték

Felületek védelmét biztosítja a zománcfesték

A fa- és fémfelületek rendkívül kitett helyzetben vannak, amikor azokat rendszeresen ostromolják az időjárás viszontagságai. A szélben gyakran vannak apró porszemcsék, amelyek súroló hatással bírnak, de ennél jóval nagyobb problémát okoz a folyamatos, erős ultraviola sugárzás, valamint az eső, ami beszivárog az apró résekbe és ott fejti ki roncsoló erejét.

A zománcfesték képes megóvni a felületeket a károsodástól. Erre azért van kiemelt szükség, mert télen a nedvesség megfagy a pórusokban és a jégkristályok kitágulva jelentős repesztő hatást váltanak ki. A zománcfesték fő tulajdonsága, hogy egy vízlepergető felületet alkotnak, ami megelőzi az említett problémákat és ezzel kitolja a különféle termékek élettartamát.

Ahhoz, hogy ez gond nélkül megtörténjen, szükség van a zománcfesték hatékonyságára. Az alapfelület precíz előkészítése révén, valamint az alapozó használatával teremthetőek meg az ideális körülmények. A festekarena.hu oldalon ezen folyamtokról részletesebb tájékoztatást találunk, amiket követve kiváló eredményt érhetünk el.