Fejben számolás a Math Dice társasjátékkal

Math dice
Math dice

Egyre nehezebb dolguk van a pedagógusoknak és a szülőknek, amikor arra kerül a sor, hogy a matematika tudományát kell megszerettetni a gyerkőcökkel. A Math Dice nevű játékot egy hatodik osztályos fiúcska találta fel egy iskolai versenyre készülve. Ezt az egyszerű és nagyszerű dobókockás kártyajátékot sikerült megismertetnie az egész világgal. Hiszen a dobókockákon lévő számok összeadásával és kivonásával szórakoztatóvá válik a számtanfeladatok gyakorlása.

A játékosok pontszámaikat növelhetik a helyes megoldások révén, és a játéktáblán előreléphetnek minden egyes jó válasz esetén. A Math Dice menete pörgős, így a matematika gyakorlása szórakoztató és gyors. Tökéletesen alkalmas arra, hogy iskolai keretek között a számtanóra különlegessé váljon, hiszen a játékosok maximális létszáma nincs meghatározva.

Ráadásul a játékszabályok is rugalmasak a Math Dice során, az összeadás és kivonás mellett nehezíteni lehet a játékot a nagyobb korosztályú lurkók számára szorzással, osztással, de akár hatványozással is. A Math Dice megvásárolható a www.reflexshop.hu webáruházból, a többi népszerű Think Fun játékkal együtt. Az alapjátékhoz tartozó kiegészítő csomagok révén a már megszokott játékmenetet változatosabbá lehet tenni. A Math Dice kiskamasz feltalálója napjainkban már felnőtté cseperedett. Az egyetemi évei alatt felhasználta programozói ismereteit és megalkotta eme csodálatos számolós játék mobiltelefonokra letölthető applikációját is, így a mindig kéznél lévő okos készüléken is megvalósulhat a szórakoztató és fejlesztő számtangyakorlás. A játék megalkotója tervezi, hogy a többi Think Fun játékot is megtervezi alkalmazások formájában, hogy azokkal bárhol bármikor játszani tudjanak a tanulásra szomjas, viszont játékoskedvű diákok. A Math Dice azonban nemcsak gyermekek számára ajánlott, az idősebb korosztály számára is építő jellegű lehet, ha időközben előveszik ezt a néhány dobókockából álló társasjátékot, és a fejben számolás jóvoltából karbantartják gondolkodásukat. Kicsiknek és nagyoknak tehát egyaránt ajánlott egy Math Dice beszerzése. Azok, akik kipróbálták már, azt javasolják, hogy érdemes, ha kicsik és nagyok közösen gyakorolják a fejben számolást. Javasoljuk tehát mindenkinek, hogy látogasson el a www.reflexhop.hu webáruházba, és bővítse az otthon található társasjátékkészletét, felkészülve az unalmas téli estékre vagy éppen egy vonattal történő hosszú utazásra. Hiszen a Math Dice kicsi, kevés helyen elfér, viszont a vele történő számolás jóvoltából a matematika tudománya megszerethetővé válhat a gyermekek számára, tehát eszmei értéke apró mérete ellenére hatalmas.