klíma tisztítás

Ezért indokolt a klíma tisztítás

klíma tisztítás
Klíma tisztítás

A légkondi felszerelésekor a kültéri egység ugye a szabadban kap helyet, ezért a kültéri levegőből szennyeződés rakódhat arra. A klíma tisztítás hiányában, a szennyeződések, kosz eltávolítása nélkül a készülék nem tud megfelelő módon működni, sőt, egy idő után akár meg is hibásodhat. Nincs ez másképp a beltéri egységeknél sem.

Ez a páralecsapódás miatt, működés közben nedves, ami kedvez a kórokozók megtelepedésének és elszaporodásának. A vírusok, gombák és baktériumok pedig egy cseppet sem fognak kedvezni a lakók egészségének. Sőt, ha elmarad a klíma tisztítás, bizony a kellemetlen szaggal is számolni kell.

Habár bizonyos berendezésekben található egységek képesek elpusztítani a csepptálcában esetlegesen fellelhető gombákat, baktériumokat is, ettől függetlenül a klímaszezon kezdete előtt bizony kötelező a klíma tisztítás és ezzel együtt a teljes karbantartás. Milyen gyakran van szükség erre a kettőre? A felülvizsgálat és a klíma tisztítás mikorja nagymértékben függ a felhasználási környezettől. Sok szakember szerint, az évi egy vagy két karbantartás bizony elengedhetetlen.