bicikli pumpa

Érdemes beszerezni egy bicikli pumpát

Ez az a kiegészítő, ami egyetlen kerékpár tulajdonos eszköztárából sem hiányozhat. A bicikli pumpa többféle kivitelben szerezhető be és egy elemi kiegészítőnek számít a kerékpárosok körében, hiszen ezáltal biztosítható a megfelelő légnyomás a kerekekben.

Nemcsak gumicsere és defekt alkalmával lehet rá szükség. A téli tárolás során is csökkenhet a kerekekben uralkodó nyomás. Aki ült már olyan biciklin, aminek puha volt a gumija, az pontosan tudja, hogy milyen hátrányokkal jár egy ilyen bringával haladni. Elsősorban nehéz tekerni.

Az irányíthatósága kiszámíthatatlanná válik, a gumikat szétvághatja a felni, illetve a felnit is könnyen odaverhetjük a talajhoz, ami kijavíthatatlan sérüléseket okozhat. Ha a bicikli pumpa a tulajdonunkban van, ezeket a veszélyeket elfeledhetjük, csak úgy, mint a túlfújást.

Az sem jó, ha túlságosan pattog alattunk a bringa, a keményre fújt gumik miatt. A manométeres bicikli pumpa egyszerű guminyomás beállítást tesz lehetővé. A kézi és lábpumpák, illetve a hordozható változatok is megtalálhatóak a kínálatban, analóg és digitális kivitelben.