Egy kereskedő tapasztalatai a Belcando kutyatápokról.

1A kereskedők tapasztalatai is irányadóak a táplálás terén, ne féljünk kérdezni a szakboltokban, mert a nagy választékban bizony el lehet veszni. Netes vásárlás esetén is keressük azokat az állateledel webáruházakat, amelyekben készséggel állnak rendelkezésünkre, és nyitottak a telefonon történő segítségnyújtásra amennyiben bizalmatlanok vagyunk a választást illetően. Én személy szerint a méltán népszerű Belcando kutyatápokat tudom leginkább javasolni.


Sokan keresnek meg azzal, hogy a kutya vagy a macska nem ette meg a tízen pár ezres szuperprémium vagy prémium kutyatápot, amit javasoltam. Ekkor már nyilván eleve bizalmatlanabb a vásárló az eladóval szemben, hisz szerinte rosszat ajánlott. Tudni kell, hogy bizony az ízfokozókkal telenyomott, leginkább gabona alapú nagyáruházi és multikban kapható gyanúsan olcsó tápokokat, illetve a médiákban preferált társaikat az ízfokozók miatt sokkal szívesebben fogyasztják a kutyák és macskák, mint a valóban értékes és valóban húsból készült, adalékoktól mentes tápokat. Ilyen esetben higgyük el, biztosan megszokja az állat az új tápot és legyünk türelmesek.

Ne szaladjunk rögtön vissza a rossz minőségű táphoz, csak mert kicsit nehezebben szokja meg a prémium minőséget a kutya. Meglátjuk, hogy nem fog válogatni és onnan már könnyű a dolog. Mindezek ellenére például a Belcando tápok esetében még sosem találkoztam azzal a panasszal, hogy ne kapott volna rá a kutya. A Belcando gyártási eljárása során különösen ügyelnek arra, hogy az igen magas hústartalomnak köszönhetően szívesen fogyasszák a kutyák. Arra viszont mindig ügyeljünk, hogy a szárazeledel mellett minden legyen biztosítva friss ivóvíz! Mindenkit buzdítok arra, hogy ne dőljön be a brandnek és ne tekintse konyhamalacnak azt az állatot. Nagyon szívesen segítünk, ha tanácsra van szükség!

Valkó Tamás