Bőrproblémákra: a Holt-tenger hatóanyagai

Pattanásos bőrrel küzd, melynek ellenszerét eddig gondos keresgélés ellenére sem találta meg? A pikkelysömör kellemetlenségeivel kell szembenéznie, s attól tart, hogy a betegség akár ízületeire is átterjedhet, ha nem talál valami hatékony megoldást a problémára? Kevésnek érzi a rendszeres edzést a narancsbőr elleni küzdelemben, és jól jönne egy olyan kozmetikum, mely hozzájárul bőrének feszességéhez? Ilyen, és ezekhez hasonló esetekben a Holt-tenger által kínálta hatóanyagok jó szolgálatot tehetnek.

Bőrproblémákra: a Holt-tenger hatóanyagai

S hogy milyen formában is juthat hozzá a holt-tengeri iszap és só magas ásványi anyag-, és nyomelem tartalmú összetevőihez? A lehetőségek tárháza mára szinte korlátlan, és nem is létezik olyan szépségápolási cikk, mely ne létezne az említett összetevők kombinációját felhasználva. A legkézenfekvőbbnek tűnő készítmények különböző iszappakolások, melyeket a test egészére használhatunk, hogy bőrünk üde, friss és fiatalos legyen. Hetente körülbelül kétszer érdemes iszappakolással kényeztetni magunkat, ellenkező esetben az érzékenyebb bőrűek némi száradást tapasztalhatnak.

A holt-tengeri só ellazító, és testet-lelket felüdítő hatásáról talán nem is szükséges beszélni, nem úgy, mint a hatóanyagok samponként való felhasználásáról. A talán legproblémásabbnak bélyegzett korpás haj tüneteire is kellő megoldást kínálnak a holt-tengeri hatóanyagok. Zsíros haj esetén helyreáll a fejbőr egészséges ph-ja, és a haj többé nem lóg zsíros tincsekben majd. A szappanok az arcbőr tisztántartása mellett arról is gondoskodnak, hogy ne száradjon ki a bőr annak ellenére sem, hogy maga az iszap zsírelvonó hatással bír.

Ha biztos megoldásra van szükséges szépségápolás terén, a Holt-tengerben fellelhető alapanyagokból készült termékek biztosan jó választásnak bizonyulnak.

Forrás: Holttengeri.com