Bőrgyógyászatilag tesztelt naptej babáknak

Naptej teszt
Naptej teszt

Mielőtt egy termék a polcokra kerülne, mindig kötelező módon alá kell vetni bizonyos vizsgálatoknak azért, hogy kiderüljön, ha valamilyen szempontból nem felelne meg az elvárásoknak. Ha például naptejet vásárolunk, megnézzük, hogy a terméken a naptej teszt eredményei fel vannak-e tüntetve. Sőt, az sem kerülheti el a figyelmünket, hogy az adott terméket milyen naptej teszt alapján próbálták ki.

Számos tényezőt figyelembe kell venni, mert a saját bőrünk egészsége függhet tőle. Ilyen tényező az UV-A és az UV-B sugárzás elleni védelem, valamint a bőrvédő vitaminok, bőrápoló hatóanyagok, növényi anyagok, gyulladáscsökkentők valamint fizikai és kémiai fényszűrők jelenléte az adott készítményben.

Még ha a feltüntetett naptej teszt eredményei az bizonyítják is, hogy a fent felsorolt összetevők mind szerepelnek, akkor sem biztos, hogy az illető termék számunkra is megfelelő. Ugyanis a gyártók többsége számos olyan mellékanyagot ad hozzá a portékájához, amely javítja a kenhetőségét, illatát, állagát, de egyben módosíthatja a naptej teszt által kimutatott eredményeket is. Ezért ajánlatos, hogy mi magunk próbáljuk ki minél több terméket, majd a számunkra megfelelőt alkalmazzuk valahányszor élvezni szeretnénk a napsütést, és ki szeretnénk használni a természetes barnulás lehetőségét.

Különös figyelmet kell szentelnünk a leégés elleni védelemre abban az esetben, ha kisgyerekünk van. A naptej babáknak sem árt, sőt, talán nagyobb szükségük is van rá, mint a felnőtteknek. Ugyanis az ő bőrük jóval vékonyabb, ezért sokkal gyorsabban leéghet, ami rendkívüli fájdalommal járhat, mint ahogyan bizonyára ezt már megtapasztaltuk. Kisgyerekes családok általában víz közeli helyeket vagy tengerpartot választanak üdülőhelynek, hiszen itt nemcsak hűsülni lehet, hanem játszani is a homokban. Ilyen környezetben a naptej babáknak elengedhetetlen, mivel itt jóval fokozottabb az UV sugárzás, hiszen a víz tükre is visszaveri a napfényt.

Természetesen legyünk óvatosak, hiszen számos naptej babáknak a bőrére nem alkalmazható már a kezdetektől, ezért mindaddig amíg a kisgyerek nem érte el a megfelelő kort, inkább húzódjunk árnyékos helyre, így óvjuk meg a leégéstől és az UV sugárzástól. Továbbá arra is legyünk tekintettel, hogy hőháztartásuk még érzékenyebb, ezért a túl nagy meleg megárthat nekik. A naptej babáknak elengedhetetlenné válik, amikor megtanulnak járni, hiszen ettől a pillanattól kezdve nagyon nehezen tudjuk őket a árnyékban tartani, ezért a napsütéses időszakokra szerezzünk be olyan naptejet, ami kimondottan az ő bőrükre is alkalmazható.