Az utángyártott tintapatronokról

n_66125_1
Utángyártott tintapatronok

Ha nem tudja, hogy pontosan milyen szempontoknak is kell megfelelniük az utángyártott tintapatronoknak, akkor mi segítünk és feltárunk néhány fontos befolyásoló tényezőt egy minőségi nyomtatás érdekében.

Először is: nem csak az fontos, hogy a tintapatronban található festékek milyen anyagokat tartalmaznak, hiszen a nyomtatás minősége és a tinta száradása a papírtól is függ. Természetesen a patronokban található pigmentek jelentős mértékben befolyásolják azt, hogy mennyire lesz élénk a kép vagy a dokumentum, esetleg milyen árnyalatok fogják dominálni a képet, épp ezért ajánlatos az, hogy egy megbízható minőségű utángyártott tintapatront válasszunk, ha kifogyóban van a régi.

Másodszor pedig vigyázzunk arra, hogy az, amit vásárolni készülünk valóban utángyártott tintapatron! Vannak ugyanis olyan helyzetek is, amikor egyszerűen csak címkét cserélnek a termékeken, és amit mi utángyártottként vásárolunk meg, az valójában csak egy utántöltött tintapatron és az jóval kevesebb ideig tart.

Az utángyártott tintapatron cseréje azonnal történjen meg, ahogy kivette a nyomtatójából a régi patronokat, és ha már egyszer behelyezte az újat, ne vegye ki többször és főként ne hagyja állni, mert a festék könnyen és hamar megszáradhat, ez pedig a nyomtató meghibásodásához is vezethet. A csere után ne kezdjen el semmiféle takarítást a nyomtatófejek terén, hiszen ezt a nyomtató magától elvégzi a csere utáni első nyomtatáskor. Azt fontos tudnia, hogy addig nem lehet nyomtatni, amíg be nem helyezte megfelelőképpen az összes tintapatront. Legyen figyelmes arra, hogy csere előtt a megfelelő minőségű tintapatront veszi meg, hiszen egy utántöltött tintapatronnak jóval kisebb az élettartama, és sok helyen egy utángyártott patron árát kérik el érte.