Az UPC távirányító lassú fejlődése

UPC távirányító
UPC távirányító

Az ember csakis akkor tud azonosulni bizonyos problémákkal, amikor azok közvetlenül érintik vagy nagyon közel érzi magát a történésekhez. A televízió készülékek elhozzák a különböző eseményeket az otthonunkba. Ezért van nagy hatása a híradóknak és a közösségi médiának is a mindennapjainkra. Természetesen elég egy gombnyomás az UPC távirányító készüléken és már tovább is kapcsolhatunk, de gyakran inkább végignézzük, hiszen az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Miért fontos ez?

A szemünk előtt játszódik le a történelem. Számos olyan esemény következik be nap mint nap, ami előrelátható dolgokat vetít ki. A megfelelő csatornákon, sok dokumentumfilm fellehető, amin keresztül megérthetjük a jelenünket. Az UPC távirányító például egy egyszerű mindennapi használati tárgy, amit kapcsolgatásra használunk.

Ez azonban nem volt mindig így. A kezdeti időszakokban még kimondottan keveset tudott ez a rendszer. Például az UPC távirányító elődei csakis a televíziók be- és kikapcsolására voltak képesek. Említést érdemel az a tény, hogy a tévézés hajnalán, még nem is volt sokkal többre szükség, hiszen nem volt túl sok csatorna, amiből válogatni lehetett.

Majd aztán megjelentek az egyéb funkciók, amilyen a hangerőség vezérlése, a csatornák váltása, időzítés, egyéb csatlakozatott média elemek irányítása, teletext és számos más funkció, amit egy mai UPC távirányító könnyedén ellát. Természetesen a fejlődés nem ált meg és a gyártók a mai napig igyekeznek olyan pluszt nyújtani, ami segíti a könnyű kezelhetőséget. Már így is túlfejlődött a technika, hiszen ki az, aki kihasználja ma az UPC távirányító minden sajátosságát? Bizonyára csak nagyon kevesen vagy talán senki.