Az összecsukható kerékpár sok helyzetből kisegít

Összecsukható kerékpár
Összecsukható kerékpár

Néha találkozunk olyan furcsasággal, ami, ha kicsit jobban belegondolunk, nem is akkora őrültség, mint amilyennek elsőre tűnt. Ilyen például az összecsukható kerékpár, amiről szinte mindenkinek egyből az a kérdés merül fel, hogy minek összecsukni egy bringát?!

Azonban, ha picit megrágjuk magunkban a dolgot, akkor beláthatjuk, hogy valójában sokszor jól jönne, ha a bicaj kisebb helyen elférne. Hiszen az összecsukható kerékpár a kisebb csomagtartókba is befér, így kerékpártartó, vonóhorog és tetőcsomagtartó nélkül is magunkkal tudjuk vinni egy kirándulásra, túrára vagy a nyaralásra.

Továbbá, bármikor felszállhatunk a buszra, vonatra és metróra is, ha összecsukható kerékpár áll a rendelkezésre, hiszen egyetlen mozdulattal összehajtjuk és máris könnyedén, mások kényelmének megzavarása nélkül utazhatunk mi is. Ugyanakkor, az összecsukható kerékpár még télen is jó szolgálatot tesz, mert nem fog akkora helyet foglalni, mint a hagyományos bringa.

Akár egy kis sarokban is elrejthető, amíg újra jobbra fordul az idő, vagy egy keskenyebb polc is elég lesz számára a téli időszakra. Sőt, azt is feltétlenül számításba kell venni, hogy amikor nem találunk megfelelő helyet, ahová a biciklit biztonságosan letegyük, lekössük, akkor az összecsukható kerékpárt bevihetjük magunkkal a teendőknek helyszínül szolgáló épületbe.

Tehát, az összecsukható kerékpár tényleg nem elvetemült ötlet, hiszen kimondottan sok helyzetben jelent előnyt, ha egy ilyen furcsa, de annál inkább praktikus járgány van a birtokunkban.