Az örökzöldek megfelelő gondozása

Örökzöldek
Örökzöldek

A mai kertépítéseket általában nagyon tudatos tervezés előzi meg és mindenfajta növénynek pontosan megvan a helye. Az örökzöldek szempontjából sem mindegy, hogy hová helyezik el őket, hiszen a színűket csak akkor tudják tartósan megőrizni, ha elegendő, de nem túl sok fény kapnak év közben, másképp lehet, hogy a téli időszakban ugyanúgy behódolnak a kopárságnak.

Persze az örökzöldek típusai is nagyon sokat számít, ezért jó, ha senki nem úgy vásárol ilyen növényt, hogy random módon ülteti el kertben, abban a tévhitben élve, hogy ennek úgyis mindegy, hiszen nem kell virágoznia, mindig ugyanúgy néz majd ki. Az persze evidens, hogy a száraz időszak az örökzöldeket is megviseli, tehát ilyenkor jó, ha esténként meglocsolja, főleg ha napközben nem jutnak elegendő árnyékhoz. 

Így ezzel biztosítani tudja, hogy a smaragdzöld szín ne fakuljon ki. Azok a fajták, amelyek cserépben, mozdítható formában vannak, például a hamis ciprusok, szakemberek szerint sokszor túlságosan ki vannak téve a szélsőséges, nagyon hideg időjárásnak, ezért megfontolandó, hogy a teleltetéskor olyan helyre tegye el őket, ami világos, de egyben fagymentes is.

Az ilyen örökzöldek később meghálálják ezt a gondoskodás és érdemes nyáron is ugyanígy cserépben tartani, hiszen így sokkal könnyebben át lehet helyezni egyik pontból a másikba, ha arra lenne szükség. Ne feledje, a kellő figyelemmel az Ön kertje is egész évben pompázhat az örökzöldektől, mindez csak egy kis szorgalmat és tudatos tervezést igényel, ami aztán visszatérül majd a látványban.