Az Omega 3 hatása a szervezetre

Omega 3
Omega 3

A természet gyógyszertára nagyon gazdag, napjainkban az ember pedig egyre inkább kezdi észrevenni, felfogni és felhasználni. Vannak olyan anyagok, amelyeket a szervezet nem tud saját magától előállítani, így azokat pótolni kell valamilyen úton-módon. Az Omega 3 nélkülözhetetlen zsírsav, amire nagy szükség van a normális növekedéshez, az agy helyes működéséhez, illetve az immunrendszer védekezőképességének megerősítéséhez.

Főleg az állati eredetű termékekben, mint a húsban, tojásban, tejtermékekben van jelen ez az anyag, de számos növényben is megtalálható egyaránt. Omega 3 zsírsavakban gazdag például a lenmag, a mogyoró, a dió, a kendermag, de a mostanság a legnagyobb népszerűségnek a lenmagolaj, valamint a halolaj örvend, ami egyre ismertebbé és használtabbá válik.

Ez az anyag nélkülözhetetlen az emberek egészségének megőrzéséhez, így nagyon fontos, hogy mindig fogyasszanak olyan ételeket, amelyek gazdagon tartalmazzák azt. Már magzati korban kifejti jótékony hatását, mivel segíti annak fejlődését, valamint hozzájárul a koraszülés kockázatának csökkenéséhez. Az Omega 3 a kisgyermekek esetében segíti az érzékszervek fejlődését. Olyan komoly betegségek megelőzésében is szerepe van, mint például a szívinfarktus, mivel egyensúlyban tartja a koleszterinszintet. Mindezek mellett, talán leginkább az agyra gyakorol rendkívüli hatást, ezért tanácsos Omega 3 zsírsavakat tartalmazó táplálékokat, étrend kiegészítőket fogyasztani, ugyanis az ember így tovább megőrizheti elméjének épségét, tisztaságát.