olajfesték

Az olajfesték sokféle típusban elérhető

A közkedveltsége nem véletlen, hiszen számos pozitív tulajdonsága van. Az olajfesték kifejezetten lassan szárad, ennek köszönhetően sokáig korrigálható az alkotás. További előnye, hogy gazdag tónusok érhetőek el a használatával.

Érdemes tudni, hogy studio, művész és professzionális minőséget különböztetnek meg, ebből kifolyólag a hobbi felhasználótól a profi művészig mindenki megtalálja az igényeit kielégítő típust. A studio variáció a legolcsóbb. Alapvető színekben érhető el, amelyeket egyforma áron kínálnak. A pigmenttartalma nem túl magas, így a kevert árnyalatok nem igazán ragyognak. Az efféle olajfesték inkább kezdőknek ajánlott. A művész minőségi típus már sokkal nagyobb pigmenttartalommal rendelkezik.

Ennél a változatnál a színek különböző árban szerezhetőek be. Végül pedig essen néhány szó a professzionális termékekről, amelyek egyedi pigmenteket tartalmaz. Ezekhez kiváló minőségi gyantákat használnak. A felhozatalból több mint 100 szín közül választhat. A vízzel hígítható olajfesték is nagy népszerűségnek örvend.