Autóhitel kisgyerekes családoknak

Autóhitel
Autóhitel

Egy gyermek megszületését követően, alaposan átalakul a család élete. Logisztikailag egyre nehezebb lesz megoldani, hogy a kicsi semmiben ne szenvedjen hiányt. Mivel gépjármű nélkül nehéz az élet, ezért érdemes elgondolkodni az autóhitel felvételén. Ma már találhatóak az interneten olyan kalkulátorok, amelyeknek a segítségével igen gyorsan kiderülhet, hogy melyik bankhoz kell fordulni a kedvezményes kölcsönért.

Csupán meg kell adni, hogy mekkora összegre lenne szükség, majd be kell gépelni a futamidő hosszát. Ezt követően néhány másodpercen belül kiderül, hogy melyik pénzintézetnél mekkora törlesztő részletre kell számítani. Természetesen nemcsak ezt a szempontot kell figyelembe venni az autóhitel megvásárlásánál.

Számít, hogy milyen költségek jelentkeznek a kölcsön felvételénél. Feltétlenül meg kell nézni, hogy mekkora a THM. Az is kiderülhet, hogy a végén összesen mekkora összeget kell visszafizetni a banknak. Lehetőleg olyan konstrukciót kell választani, ahol fix a részlet összege. A forintalapú autóhitelt kell előnyben részesíteni. Közép- vagy hosszú távú konstrukcióban érdemes gondolkodni. A gépjármű megvásárlása hosszútávon biztosan meg fog térülni, hiszen a gyermeket haza kell hozni a kórházból, el kell vinni az orvosi vizsgálatokra, illetve a családtagokhoz.

Később is hasznosnak bizonyulhat, ha a kicsi elkezd bölcsődébe, majd óvodába járni. A családi, hétvégi bevásárlások sem fognak olyan nagy terhet jelenteni, hiszen nem gyalog kell hazacipelni a hatalmas szatyrokat. Az autóhitel mellett érdemes még elgondolkodni az ingatlankölcsön felvételén is annak érdekében, hogy ne kelljen albérletet fizetni.