Opel Astra alufelni

A Volkswagen Golf 4 alufelni felcsavarozásának a menete

Opel Astra alufelni
Opel Astra alufelni

A keréktárcsák kapcsán mindig szó esik ezeknek az esztétikai jellegéről, és arról, hogy mely paramétereik a legfontosabbak. Azonban arról csak kevesen beszélnek, hogy miként történik a kerékcsavarok felrakása az Opel Astra alufelni esetében.

Nyilvánvalóan ez az egyik legfontosabb rész azután, hogy valaki az új felniket felrakta a gumira. A kerékfelszerelés egy komoly feladat, és a kocsi biztonsági előírásainak betartását illetően, egy igen érzékeny eljárás.

Aki nem tudja, hogy mi tévő legyen, az nyugodtan nézzen utána a kerékcsere folyamatának, amiről egy részletes leírás található a verda kézikönyvében is. Az Opel Astra alufelni felcsavarozásánál igazán fontos a csavarok tisztaságának és épségének a megvizsgálása.

A por, kisebb kavics, lerakódások vagy épp a túl sok rozsda akadályozhatja a csavarozást, vagy ami rosszabb, kárt okozhat a menetben. Az Opel Astra alufelni ekkor nem marad rendesen a helyén, ami sok gondot okozhat. Hogyan is kell elvégezni a csavarozást?

Nos, ha megvan az Opel Astra alufelni és azon a jó téli vagy nyári gumi, akkor a csavarozást először is szabad kézzel kell elkezdeni, semmiféle erőltetés nélkül. Ha pedig a csavarok a helyükön vannak, akkor a nyomatékkulccsal tanácsos meghúzni ezeket a megfelelő sorrend betartásával, természetesen a furatok száma szerint.

Ha nincs betartva a sorrend a Volkswagen Golf 4 alufelni esetében, akkor bizony ennek az épségét kockáztatja meg a tulajdonos. Ekkor megeshet, hogy nem illeszkedik megfelelően a felni a tengelyre. Aki nemrég vette a Volkswagen Golf 4 alufelni eszközt, az biztosan nem akar kockáztatni.

A szakemberek szerint, a meghúzáshoz felesleges ráállni a keresztkulcsra. Ezzel ugyanis megsértheti a tengely csavarmenetét, sőt, megsérülhet a Volkswagen Golf 4 alufelni is, arról nem is beszélve, hogyha a tengellyel bármiféle baj lesz, annak a cseréje igen sokba kerül.

Ha megtörtént a biztonságos felszerelés, akkor az ember nyugodtan vezethet. Annyit még érdemes észben tartani, hogy 100 kilométerenként ajánlott megvizsgálni a csavarokat. Ezáltal marad a Volkswagen Golf 4 alufelni mindig jól a helyén.