türkiz hatása

A türkiz hatása kihat a kommunikációra is

Számos kultúrában tulajdonítanak védő hatást a tenger színét magában hordozó, gyönyörű türkiz kőnek. Régebben úgy tartották, hogy a türkiz hatása az átkok és rontások elleni védelemre is kiterjed. Persze, ma is sokan hisznek ebben, mások viszont már azt is elutasítják, hogy egyáltalán létezik rontás.

Egyébként az immunrendszer erősítésében mutatkozik meg leginkább a türkiz hatása, de ez az ásvány testi, lelki síkon egyaránt segítséget nyújthat. A türkiz hatása jó a torok problémájának kezelésére, a köhögés, hörghurut mellett a nyelési zavarok, a tüdőgyulladás és egyéb tüdőbetegség is hatékonyan kezelhető ezzel az ásvánnyal. Jó eredménnyel alkalmazható egyes beszédhibák javítására, illetve a száj panaszainak kezelésére.

Viselése által a szemek, a keringés, a máj és a mirigyek erősítése is érezhető. A türkiz hatása jótékony az ízületi gyulladások, izomláz vagy izommerevedés, valamint gyomorpanaszok esetében is. A léleknek szintén segít az ásvány. A türkiz hatása még, hogy megnyitja a torokcsakrát, így javítja a kommunikációt, hozzájárul ahhoz, hogy könnyen megtaláljuk a szavakat beszéd közben. Növeli az önbizalmat, segíti viselőjét, hogy könnyen ki tudja mondani a véleményét.

A kő csökkenti a stresszt és a hatása az idegekre is jó. Sikerrel alkalmazható a belső harmónia megteremtése érdekében. Továbbá, szerepet játszik a türkiz viselése a hangulatingadozások megszüntetésében. Növeli a munkahelyi és magánéleti kreativitást, alkotókészséget. Hozzájárul a meditáció elmélyítéséhez. Régebben úgy gondolták az emberek, hogy a türkiz kő gazdagságot és egészséget biztosít a viselőjének.