trapézlemez

A trapézlemez számos területen felhasználható

A tetőfedés napjainkban már megoldható, a továbbra is elérhető hagyományos megoldások mellett, innovatív technológiájú anyagokkal is. A trapézlemez alkalmazásával gyorsan elvégezhető a fedés, nagyobb felületek esetén is, továbbá tartós megoldást biztosít a merev bordázatának köszönhetően.

A trapézlemez egyik nagy előnye, hogy igen csekély a súlya, ennek hála könnyen kezelhető, megmunkálható és szállítható. Többféle kivitelben érhető el, eltérő magasságú és formájú bordázatban, valamint alucink, festett és horganyzott bevonattal ellátott változatban. A lakossági felhasználásban a leginkább keresett a T18 típus, a többi inkább ipari és mezőgazdasági alkalmazásra ajánlott.

Telepíthető a tetőfedés mellett kerítésként, oldalfalként, burkolathoz és álmennyezethez is. A színes, poliészter bevonattal ellátott fajta mindkét oldalán tűzihorganyzással és passziválással van kezelve, de kap egy 7 mikrométer vastagságú védőlakk-réteget is, a tartósság érdekében. Önmagában a trapézlemez nem szigetel, de igényelhető szigetelés is hozzá.