A Tissot óra legújabb kollekciói

Tissot óra
Tissot óra

Az idő fontos szerepet tölt be az életünkben. Mindent időre csinálunk, ezért mindig tisztában kell lennünk annak múlásával is. Ezért az órák fontos mérőeszköznek számítanak, de ugyanakkor ennél jóval többek. Egyes Tissot óra ékszerként is viselhető. Fontos státusszimbólumok és elegáns kiegészítői az ünnepi viseletnek. Ezek az eszközök szinte egyidősek az emberiséggel. Már az ókori civilizációk is használtak nap- és vízórákat, meg egyéb időmérő szerkezeteket, hogy nyomom követhessék az idő múlását. A technológia fejlődésével ezek az eszközök is egyre kifinomultabbak, pontosabbak és bonyolultabbak lettek.

Igen sok időnek kellett eltelni, amíg a homokóráktól eljutottunk a modern karóráig. A Tissot óra a technológia csúcsát képezi. A svájci időmérő eszközök legfontosabb jellemzői a pontosság és az elegancia. Férfi és női modellek egyaránt megtalálhatóak a szaküzletekben, bár tény, hogy nem vásárolható Tissot óra minden sarkon. Ezeket a precíz termékeket csak az elegáns óra üzletekben és néhány webáruházban tudjuk beszerezni. Ezért, ha ilyen eszközt szeretnénk vásárolni, érdemes az interneten keresgélni. Az Órashop webáruház virtuális polcain számtalan Tissot óra található meg. Az évek során igen sok kollekciója jelent meg ennek a márkának.

A Heritage és a T-Classic kollekció hagyományos, klasszikus darabjai mellett, a modernebb karórák is a kínálat részét képezik. A T-Sport a sportosabb vonalat képviseli, ahogy az a kollekció nevéből is rögtön kiderül. Ezek az órák az idő mérésén kívül, egyéb funkciókkal is fel vannak vértezve. Ezek igen hasznosak lehetnek sportolás és a túrázás során. Egyesek képesek mérni a megtett utat, mások iránytű funkcióval rendelkeznek. Tehát egy profi sportolónak nagy segítséget jelentenek ezek az eszközök. Fontos jellemzőjük még az ellenállóság is. A vízállóság mellett, meg kell azt is említenünk, hogy a Tissot óra számlapját zafír üveg védi, ami ellenállóvá teszi a mechanikai hatásokkal szemben.

A szíj pedig többnyire nemesacélból, néha pedig szilikonból készül. Mindkét anyagra jellemző a nagy szakítószilárdság, ami szintén ellenállóvá teszi a karórát. A Tissot óra két legmodernebb kollekciója a T-Trend, illetve a Tissot Touch. Az előbbi divatórákat tartalmaz főként, természetesen megtartva a márka stílusjegyeit. Az utóbbiban pedig érintőképernyős órák találhatóak. Ez nem összetévesztendő a mai modern okos órákkal. Az érintőképernyős Tissot óra ránézésre egy klasszikus analóg időmérő szerkezetnek tűnik, azonban egyes funkciók a képernyő érintésével is elérhetőek és beállíthatóak.