A tehetség bárhol utat törhet magának

EliesaabElie Saab remek példa arra, hogy a lehetőségeinket mi alakítjuk, ahogy a sorsunkat is. Tehetséggel és szorgalommal bármit elérhetünk, de munkára és kitartásra van szükségünk – vallja Elie Saab.

A Párizs és Bejrút között tévelygő Saab mégis hazájában, Libanonban között ki, ahol több évig a bejrúti tehetősebb réteget és a divatra érzékeny hölgyeket szolgálta ki. ’97-ben bemutatta saját tervezésű kollekcióját, amelynek köszönhetően egycsapásra hihetetlen népszerűségre tett szert. A hírneve azonnal új lehetőségeket kínált számára, hamarosan az olasz nemzeti divatcéh tagja lett. Hamarosan megnyitotta milánói üzletét, ahol utcai használatra tervezett igényes ruhákat kínált vásárlóinak.

De nem csak a szorgalom és a tehetség állt Elie Saab oldalán, hanem a szerencse is. Ugyanis az általa tervezett ruhát viselő Halle Berry vehette át az Oscar-díjat 2002-ben. Ezzel egycsapásra a divatvilág legsűrűbb vérkeringésébe került ruháival, népszerűsége az eget verdeste, ami azóta sem lankad. A legnagyobb sztárok között találjuk ruháinak viselőit és rajongóit.

A ruhaköltemények után következtek a parfümök, amelyek ugyanazt az igényességet és maximalizmust sugallják. A keleties, fűszeres aromájú Bejrút Saab szülővárosát idézi, benne annak minden bájával és varázsával. A későbbiekben már az ultra nőies, virágos és fás kompozícióról szóltak a történetek, ez volt Saab újabb nagy dobása. Aromaviláguk különleges és jellegzetes, melyeket mindenképpen érdemes megtapasztalni.

Forrásanyag