A Tatratea rövid története

Valójában nem mindenki ismeri a közismertebb italok származási helyét, sokkal inkább arra kíváncsiak az emberek, hogy miből készülnek a minőségi italok? Az egyik ilyen különleges likőr a Tatratea, ami Szlovákiából származik. Ahogy a nevében is szerepel, tealapú keverékkel állunk szemben, amit gyógynövények felhasználásával állítanak elő. Egy olyan likőr, ami már több ízben kapható. Maga a Tatratea prémiumkategóriás ital, ami tölgyfahordóban érlelődik. Így vonják ki belőle az ital elkészítéséhez szükséges anyagokat, amit majd gondosan leszűrnek.

Az ital érlelési folyamata 8 héten keresztül tart, utána a Tatratea pihentetésére kerül sor. Ezek után palackozzák. Az alkoholt melaszból állítják elő. Fogyasztását tekintve, a Tatratea étkezés után ajánlott, mivel elősegíti az emésztést. Forgalmazása 2003 év elején kezdődött, ekkor még csak kisebb tételben, de látván a sikert, a következő évben már nagyobb mennyiségben kezdték előállítani és azóta is igen népszerű ital nemcsak hazánkban, hanem az egész világon.