A szalagcsiszoló az egyik leghasznosabb barkácsgép

Szalagcsiszoló
Szalagcsiszoló

Az otthoni barkácsolás egyik jelentős területe a famegmunkálás. Az asztalosipar az egyik legszebb iparág, ami az alkotás nagy lehetőségét nyújtja, mind a kezdő asztalosoknak, mind a szakképzett faipari dolgozóknak egyaránt. Ha igazi fabútort szeretnénk készíteni vagy bármilyen faanyagot szeretnénk megmunkálni, a csiszolás egy elengedhetetlen munkafolyamat, hiszen ez teszi széppé és simává a fát. Erre a célra kiválóan használható a szalagcsiszoló, aminél a praktikusság és megbízhatóság nagyon fontos. Éppen ezért, számos gyártó van jelen a piacon, akik megfelelő szalagcsiszoló gépeket kínálnak különböző teljesítményben és kivitelben.

A működési elvét tekintve, a szalagcsiszoló végtelenített csiszolószalagot használ, ami síkfelületen futva, egyenletesen csiszolja a kívánt faanyagot. Nagyon fontos a megfelelő fogás és tartás, vagyis nem szabad hagyni, hogy kifusson a kezünkből a szalagcsiszoló. Erről a tökéletesen ergonomikus fogantyú és a kényelmes markolat gondoskodik, amelyekkel stabilan, két kézzel lehet megfogni az eszközt. Ez egyenletes és tökéletes munkavégzés érdekében, nem szabad rányomni a gépet a munkafelületre, mert a szalagcsiszoló a saját súlyánál fogva végzi a dolgát. Az egyenletes csiszolás érdekében és persze a bosszúság elkerüléséért, a szalag egyenes futásáról az automatikus szalagvezetés technológia gondoskodik.

Így Önnek nem kell azzal bajlódnia, hogy a szalag mindig le akar futni a görgőkről. Mivel a szalag a gép teljes szélességében fut, akár fal melletti csiszolásra is alkalmazható. A hosszú élettartam és megbízhatóság érdekében, a szalagcsiszoló csapágyai speciálisan szigeteltek a porvédelem érdekében. Így nem kell gyakran cserélni, vagyis nincs szükség gyakori karbantartásra. A porelszívásról egyébként a gép saját ventillátora gondoskodik, amit a saját porzsákjába ürít. Ezt időközönként üríteni kell. Lehetőség van közvetlenül porszívóra történő csatlakoztatásra, ezzel hatékonyabb lehet a porelszívás. Mindenképpen érdemes a porvédő maszk viselése szalagcsiszoló használata közben. Ezt bármelyik barkácsboltban beszerezhetjük.

Az Ön egészsége megóvása érdekében ne feledkezzen meg erről, főleg ha zárt térben használja a gépet. A kényelmes markolaton található kapcsoló természetesen rögzíthető, így nem kell folyamatosan nyomva tartani, így nem fárad el a keze olyan hamar. A szalagcsiszoló, gyártóktól függően, táskát is szállít a géphez, ezzel teszi még kényelmesebbé a szállítást és ezzel védi a gépet az esetleges sérülések ellen. Az alapfelszereltség tartalmaz egy megfelelő csiszolószalagot, de fontos megjegyezni, hogy a tökéletesen sima felületekhez többféle szemcseméretű szalagra is szükség lehet.