A sokoldalúságával hódít a sarokcsiszoló

A flex minden kétséget kizáróan az egyik legsokoldalúbb és legtöbbet alkalmazott szerszám. Közelebbről szemügyre véve a sarokcsiszoló adottságait, felépítését és azt, hogy mire is képes, hamar kiderül, hogy teljes mértékben igaz a fenti állítás. A profi mestereknek és a hosszútávra tervező otthoni felhasználóknak, illetve hobbi barkácsolóknak is nagyon gyakran szükségük van erre.

De pontosan milyen modell mellett érdemes dönteni? A kimagasló teljesítményt és nagy erőt garantál például a 230 mm-es kategóriában fellelhető eszköz. De ott vannak még a professzionális kétkezesek és az egykezes gépek egyaránt. Az előbbit inkább az építőiparban, a lakatosműhelyekben és a fémiparban dolgozók használják.

Említést érdemel még a kicsi, 125 mm-es változat, amelyik inkább a hobbi barkácsolóknak való. A nagy, 230 mm-es tárcsával is működtethető sarokcsiszoló pedig a profik elengedhetetlen kelléke. Persze, ha mondjuk csak egy ereszcsatorna idomot kell méretre vágni, akkor csakis a kisebb, kis méretű tárcsás sarokcsiszoló jöhet szóba, hiszen ezt könnyebb kezelni.