A plakát felhasználási területeiről bővebben

Professzionális reklámdekoráció

A plakát felhasználási területén voltaképp a plakát által sugallni szándékozott üzenet jellegét, eredetét értjük. E gondolatmenetet alapul véve 3 alcsoportról beszélhetünk az első a kereskedelmi plakát, a második a kulturális plakát, míg a harmadik a politikai plakát. A kereskedelmi plakát fogalma talán a legkönnyebben megmagyarázható, mivel e plakátfajtából lelhető fel a legtöbb.

A kereskedelmi plakát a meghirdetni kívánt áru áll a központjában, elsődleges célja tehát nem más, mint felkelteni a befogadó – esetünkben az utca egyszerű embere – érdeklődését a termék illetve a szolgáltatás iránt. A kulturális plakát fogalmának meghatározása nem egyértelmű.

Ez is fel kívánja hívni a figyelmet egy bizonyos dologra, viszont ez sokkal inkább valamilyen kulturális rendezvény, szellemi termék, eszme illetve ideológia. A kulturális plakátok nem ritkán hirdetnek művészeti fesztiválokat – filmfesztiválokat, kiállításokat -, de egyre többször hívják fel a figyelmet olyan égető társadalmi gondokra is, mint a környezetszennyezés valamint a diszkrimináció.

Ebből fakad egyfajta népnevelő tulajdonságuk is, mivel a kulturális plakát fő célja – a kereskedelmi plakáttal ellentétben – nem a profitszerzés, hanem az emberek felfogásának egy bizonyos szintű befolyásolása, a társadalom nevelése valamint miért is ne a szociális érzékenységének növelése.

A politikai plakát nevéből adódóan valamely politikai eszme vagy ideológia propagálására létrehozott eszköz, ezek megjelenése majdnem mindig köthető valamilyen politikai eseményhez. Csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik plakátkészítés terén, minőségi munkát végez elérhető áron!

Kattints a http://bombex.hu/ oldalra és ismerj meg minket alaposabban!