A napernyők alapvető tudnivalói

Középoszlopos napernyők

Beköszöntött a nyár, megérkeztek a forró délutánok és lassan kész kínszenvedés lesz a felforrósodott lakásban tölteni az időt. Aki teheti, a saját kertjében keres menedéket, ám itt is árnyékolásra van szükség, ha nincs a fejünk felett egy dús lombkoronával megáldott fa.
Ha nincs ilyen fa, akkor napernyőre van szükségünk. Ám kérdések sorába ütközünk, hiszen nem is olyan könnyű eldönteni, hogy milyen napernyőre van szükségünk, milyen típust válasszunk és mikre kell a leginkább figyelni a vásárlás előtt.
Elsősorban el kell döntenünk, hogy fix vagy mobil napernyőt szeretnénk-e, azaz szükség van-e az árnyékoló mozgatására. Ha mindig ugyanazon a helyen tartaná a napernyőt, akkor a fix kihelyezés remek választás, amely egy úgynevezett betonozható csőhüvely segítségével történhet. Ezáltal stabil és biztonságos rögzítést érhetünk el. Viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a betonozást követően magának a betonnak bizonyos időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen megszilárduljon. Ez látszólag néhány óra alatt megtörténik, de a beton teljes megkötéséhez 4-5 napot kell várnunk a használatba vételhez.
És ha már a stabil rögzítés szóba került, szenteljünk néhány szót a szélállóságra is! Tudnunk kell, hogy milyen terepen szeretnénk használni a napernyőnket. Nyilván jelentős különbség van egy városi, lakóházak közé zárt kert és egy réttel szomszédos tér között. Az a napernyő fog magasabb szélállósággal rendelkezni, amelyek  több, hosszabb vászon feszítő karral rendelkeznek a napernyő felületi mérethez viszonyítva. Illetve érdemes a nyolcszögletű kivitelt választani, amely kialakításából adódóan jobban ellenáll az erősebb szélnek is.
Biztosak lehetünk benne, hogy egy minőségi napernyő sok örömet szerez nekünk és a családunknak, ám a vásárlás előtt kérjük ki bátran a szakemberek és kereskedők tanácsait!