A modern nyílászárók esetében kicsit nehezebb a zárcsere

 

Zárcsere

Ma már mindenki arra törekszik, hogy minél modernebb nyílászárókkal legyen felszerelve egy ingatlan. A mai bejárati ajtókban már nagyon összetett szerkezettel működő zárak vannak. Egy több ponton fixáló ajtónál a zárcsere nehéz és összetett munka. Ezért speciális eszközöket alkalmaznak a szerelők, hogy a lehető legkisebb sérülés nélkül lehessen megjavítani a beragadt zárat.

Ha már nagyon nehezen tudjuk ki és becsukni az ajtót, akkor mindenképen zárcsere szükséges. Így tudjuk megelőzni azt a bajt, hogy esetleg beletörik a kulcs az ajtóba. Ha már nehezen tudjuk elforgatni, akkor az annak az előjele, hogy nemsokára meg fog hibásodni, mert már valami ki van kopva.

A beletört kulcsot a zárcsere során ki lehet szedni a szerkezetből, persze ez attól függ, hogy az adott ajtó régi típusú-e vagy már új. A régebbi zárszerkezetekből könnyebben ki tudjuk szedni a beletörött kulcs darabokat.

Ha valami gondja van az ajtóval vagy csak szeretne szimplán egy modernebb zárat beszereltetni az ajtóba, akkor keressen az interneten ilyen szerelőt. Nagyon sok olyan mester van már, akik kifejezetten a mai műanyag ajtókra vannak specializálódva. A legtöbb szakember el tudja már úgy végezni a zárak javítását, hogy annak nem lesz semmiféle külső nyoma.