A modern klímaberendezések előnyei

klima
Modern klímaberendezés

Egy forró nyári napot nem is lehetne klíma nélkül átvészelni. E modern berendezéseknek köszönhetően a legmelegebb napokon is kellemes hőmérsékletet lehet biztosítani minden egyes lakásban. A legkorszerűbb klímaberendezéseknek köszönhetően a hűtés minden tekintetben gazdaságosabb, jóval csendesebb és kiválóan szabályozható a régi készülékekhez képest. Ezen előnyök miatt a klímaberendezéseket már-már elengedhetetlen kellékeknek lehet nevezni.

Gazdaságos csúcsminőség

Egy modern készülék akár harminc százalékkal is kevesebbet fogyaszthat, mint egy régebbi klímaberendezés. Nem kell itt sokkal modernebb és csúcstechnológiás motorra vagy kompresszora gondolni, a legkorszerűbb készülékek esetében a titok nyitja a teljesítményben keresendő. Egy régebbi készülék esetében például negyven percet működik a gépezet száz százalék teljesítménnyel, majd negyven percet pihen a berendezés. Ezzel ellentétben a legmodernebb klíma nyolcvan percet működik száz százalékon, s ezáltal sokkal jobb, gazdaságosabb és hatékonyabb teljesítményt lehet elérni, sokkal jobb hatásfokkal.

Csend és nyugalom a klímát illetően

A hagyományos klímák esetében igen nagy zajjal jár az induló és a megálló motor. Mindez főleg nagyobb készülékek esetében okoz gondot, ahol a kompresszor ki- és bekapcsolása kellemetlen zajjal járhat. A csúcsminőségű klímát illetően ettől nem kell tartani, ugyanis az indulás és a megállás is fokozatosan megy végbe, néhány másodperc elég ahhoz, hogy a készülék maximális teljesítmény nyújtson, illetve hogy megálljon a zavaró zaj nélkül. A modern berendezéseket illetően meg kell említeni a csendes üzemmódot is, amely segítségével semmiképp sem lehet hallani a sokszor kellemetlen zajt, mely igazán kényelmessé és nyugtatóvá teszi az alvást s az éjszakákat.

A csúcstechnológia a szabályozást illetően is

A régi készülékek esetében a kilépő hőmérsékletet nehezen lehetett szabályozni, így a várt hőmérsékletet nem volt egyszerű elérni. A hagyományos klímák a levegőt olykor kilenc fokra hűtötték le, mely tartósan nagyon kellemetlen lehet, és egészségtelen is az emberre nézve. Ekkor a biztos megoldást az jelentette, hogy a lehető legtávolabbi pontba kellett helyezni a berendezést, ahol a kifújt hideg levegő keveredni tudott a szoba meleg levegőjével, elérve ezzel egy kellemesebb hőmérsékletet. Ezzel ellentétben a legkorszerűbb berendezések könnyedén szabályozhatóak, s egy huszonnyolc fokos szobát, hála a berendezés korszerű megoldásait illetően, akár huszonegy fokra is le lehetett hűteni, ami egy forró nyári napon igen kellemes lehet.

A modern klímaberendezések számtalan előnnyel járnak, s ezáltal minden egyes ponton felülmúlják a hagyományos, régi berendezéseket. A fogyasztásuk igen alacsony, a teljesítmény sokkal jobb, zavaró hangokkal sem kell számolni a be- és kikapcsolást illetően, s a szabályozhatóság által kényelmet is nyújt. Weboldalunk: http://alfa-klima.hu/