A modern kamerarendszerek típusai

Biztonsági kamerarendszerek
Biztonsági kamerarendszerek

A modern biztonságtechnikai eszközöknek köszönhetően, jelentősen visszaesett a bűnelkövetések száma. A statisztikai adatok is azt bizonyítják, hogy a kamerarendszerek visszatartó erővel rendelkeznek, ugyanakkor a tettenérésben és a bűntényt elkövetők azonosításában is fontos szerepük van az ilyen eszközöknek.

Ma már nemcsak a pénzintézeteket, nagyobb kereskedelmi egységek és egyéb közintézmények védelméről gondoskodnak a kamerarendszerek, hanem a családi házakat is ilyen berendezésekkel védik. Ez az egyre alacsonyabb kamera áraknak, valamint a megfizethető beszerelési és üzemeltetési költségeknek is tulajdonítható. A technológia fejlődésével az árak csökkentek, a kamerarendszerek hatékonysága viszont nőtt.

A digitális technológiának, valamint a hálózati elérésnek köszönhetően, napjainkban már a kamerák által rögzített képek bárhonnan elérhetőek. Így, akár a nyaralás során is benézhetünk az otthonunkban egy okostelefon segítségével és baj esetén rögtön értesíthetjük a rendőrséget. A kamerarendszerek többféle változata is megvásárolható.

Vannak olyan rendszerek, amelyek beltéri megfigyelésre alkalmasak, és vannak kültéri kamerák is, amelyek jobban ellenállnak az időjárási viszonyoknak és a vandálok tevékenységének is. Ugyanakkor a képalkotás módja és az adattárolás is eltérő lehet a különböző eszközöknél. Még mindig a legnépszerűbb kamerarendszerek közé tartoznak az analóg berendezések, de az IP kamerák is egyre keresettebbek. A mozgásérzékelővel is felszerelt berendezések pedig csak olyan esetben készítenek felvételt, ha ezt valami indokolja, így kisebb tárhelyre lesz szükség hozzá.