A mini kamera titkos felvételeket készíthet

Minikamera
Minikamera

Manapság bármerre járunk az utcán vagy az utakon, nem igazán tudjuk elkerülni a kültéri kamerákat. Szinte mindenhol megfigyelnek, rögzítenek és fényképeznek. Miért van erre szükség? A személyiségi jogok megsértése komoly jogi szempont lehet a mini kamera rendszerek használata során. A köztéri kamerák alapvetően a saját és embertársaink biztonságát hivatottak fokozni.

A rendszer jogi hátterét a kitáblázott figyelmeztető táblák segítségével oldják meg, így mindenkinek tudtára adják, hogy megfigyelés alatt van. Ha nincs figyelmeztetés, akkor jogtalan a felvételek készítése. Magánterületen számos mini kamera végzi a dolgát, itt senkinek nincs joga ez ellen szót emelni, hiszen minden esetben az ingatlan tulajdonosa a döntéshozó és hatóság egyben.

A mini kamera egyre jobb minőségben képes felvételeket rögzíteni, de csak korlátolt ideig. Mivel a működéséről a saját akkumulátora gondoskodik, nem tud korlátlan ideig rögzíteni. Folyamatos töltésre van szükség. Ezen kívül saját memóriakártyára rögzíti a felvételeket, amelyek bár óriási kapacitással rendelkeznek, mégis korlátolt a rögzített felvételi lehetőség. A mini kamera mégis nagyon elterjedt, főleg az autósok körében. Számos esetben jöhet jól egy bizonyító erővel bíró felvétel, ha például egy baleset körülményeit kell tisztázni.

Ezen kívül a személyes biztonságunk érdekében is indokolt lehet adott esetben a mini kamera viselése a ruhánkra rögzítve. A rendőrök vagy bármilyen biztonsági szolgálat tagjai, illetve a jegyellenőrök is hatékonyan használhatják. Mivel a mini kamera jellemzően nem vagy még nem csatlakoztatható az internetre, nem lehet velük online videókat készíteni és továbbítani.