mezcal ital

A Mezcal ital rövid bemutatása

Elsősorban azt kell megemlíteni, hogy a tequilához hasonlóan, ezt a nedűt is kizárólag Mexikó 8 meghatározott régiójában állíthatják elő legálisan. A Mezcal ital alapanyagát tekintve, agávé növényből készül.

Füstös ízét leginkább annak köszönheti, hogy földalatti gödrökben főzik, amelyeket lávakövekkel, faszénnel és fával bélelnek ki. Miután meggyújtották, beleteszik az agávét és néhány napon keresztül sütik. Ha ez a folyamat véget ér, akkor a gödröket lefedik földdel, amíg az agávé karamellizálódik.

A Mezcal ital tökéletes választás lehet ajándék gyanánt bármilyen alkalomra, hiszen igazi különlegesség. Tisztán vagy koktélokba keverve is fogyasztható. Szinte bármilyen gyümölccsel vagy gyümölcslével jól kombinálható, viszont ananásszal, gyömbérrel, lime-mal, illetve citromlével különösen finom.

A Mezcal ital erős, fűszeres Margaritához is kiváló alternatívának bizonyulhat. Az elmúlt években a népszerűsége Mexikón kívül is jelentősen megnőtt. Ma már nagyon sok országban forgalmazzák és előszeretettel fogyasztják.