méhkenyér

A méhkenyér értéke felbecsülhetetlen

Már a nevéből is ki lehet következtetni, hogy azon dolgozó méhek eledele, amelyekből nem lesz királynő. A méhkenyér gazdag összetételének köszönhetően, az emberi szervezetre jótékonyan hat.

Tartalmaz többek között esszenciális aminosavakat, enzimeket nyomelemeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidáns hatású flavonoidok is szép számmal fellelhetőek benne. Fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, így megakadályozza a különböző betegségek kialakulását. Sokan nem tudják, hogy a méhkenyér támogatja az új sejtek képződését, aminek köszönhetően gyorsabban gyógyulnak a sebek. Vérszegénység esetén is javasolt fogyasztani, mivel a vörösvérsejtek számát jelentős mértékben megnöveli.

Étvágycsökkentő tulajdonsága miatt, a fogyókúrázók szívesen fogyasztják. A bélműködést beindítja, aminek következtében a salakanyagok könnyebben távoznak a szervezetből. A méhkenyér előnyeit minden korosztály megtapasztalhatja. Javasolt étkezés előtt vagy után fogyasztani. A nyelv alatt tartva sokkal hatékonyabban szívódik fel.