kolbász

A kolbász, aminek nem lehet ellenállni

kolbász
Füstölt kolbász

A húskészítmények területén a magyarok kreativitása nem ismer határt. Habár a siker sokszor az egyszerűségben rejlik, amit igazol a kolbász felépítése, kétségtelen, hogy a hozzáállás is hozzájárul a finomság népszerűségéhez. A házi ínyencség elkészítése egyáltalán nem mondható bonyolultnak.

Ami a kolbász alapanyagait illeti, elengedhetetlen lehet a hús, a zsiradék, a piros és csípős paprika, a só, kömény, fokhagyma, illetve nem szabad megfeledkezni a marha- vagy sertésbélről, amibe a húsmassza kerül. Mielőtt valaki hozzákezd a kolbász elkészítéséhez, bizonyos tanácsokat érdemes megfogadni.

Például kilogrammonként 2 dkg édes és 1 dkg csípős paprikát érdemes használni. Ennek a kombinációnak köszönhetően kellemesen csípős lesz a végeredmény, ami kétségtelenül hozzájárul a még egyedibb ízhez. A kolbász egyik legfőbb alapanyaga a sertéshús.

Mindig megéri nagyobb súlyú, akár 150 kg-os, érettebb húsú sertés mellett dönteni. A szakértők szerint ebből állítható elő a tökéletes kolbász. A páratlan ízvilág elérése érdekében nem érdemes bolti paprika mellett dönteni. Sokkal jobb választás direkt a termelőtől vásárolni.

Nem sok minden finomabb, mint a füstölt sonka

A sonka számtalan fajtája ismert és kedvelt. Az egyedülálló ízével hódít a füstölt sonka. Egy olyan hústermékről van szó, aminek hazánkban igazán mély és régi hagyománya van. Nem csoda, hogy az ünnepek elengedhetetlen részévé nőtte ki magát. De mi kell ahhoz, hogy igazán finom legyen a füstölt sonka?

A hús pácolása nem mondható nehéz feladatnak, azonban vannak bizonyos szabályok, amikről nem szabad megfeledkezni. A sonka egyszerű ételnek mondható, amihez nem kell sok minden. A disznó combot kell besózni, pácolni, füstölni, és kész is a hónapokig tartó kiváló csemege.

A füstölt sonka legfőbb alapanyaga maga a nyers hús. A finom íz elérése érdekében fontos, hogy csakis magas minőségű mellett döntsön az ember. Aki még többet szeretne megtudni ennek az elkészítéséről, esetleg rendelni szeretne, jól teszi, ha ellátogat a kolbaszaruhaz.hu oldalra.