A kellemetlen izomhúzódásra krém is használható

Izomhúzódásra krém
Izomhúzódásra krém

Nem ritka eset, hogy testmozgás közben, egy-egy rossz mozdulat miatt az izmok megfeszülnek és további mozdulatra fájdalmat okoznak. Ilyenkor nem szabad tovább erőltetni a mozgást, hanem a pihentetésre kell áttérni. Az izomhúzódásra krém alkalmazása is javasolt, de nem mindegy, hogy milyent vásárol. Nyilván számos vény nélküli kenőcsöt lehet megvásárolni a patikából vagy akár az internetről is, ám előtte fontos, hogy megismerje az izomhúzódás okait és a kezelési lehetőségeit. Amennyiben a fájdalom elviselhető, valószínűleg nem történt komolyabb baj és egy hatékony kenőcs segít enyhíteni a problémán.

Az igazán eredményes kezelés azonban főként olyan gyógynövényekkel történhet, amelyek izomlazító hatással rendelkeznek, ráadásul serkentik a keringést. Az izomhúzódásra krém használata során, néhány hétig érdemes elkerülni az izmok terhelését, ugyanis a javulás a pihentetésen is múlik. Sportolás előtt például mindenképp melegítsen be, hogy elkerülje ezeket a kellemetlenségeket és ne kelljen fájdalommal küzdenie! Sokan türelmetlenül várják, hogy elkezdhessék az igazi edzést, de az a néhány perc, amit a bemelegítésre fordít, csakis a javára válik. Ellenkező esetben viszont az izomhúzódásra krém használatát érdemes mihamarabb elkezdeni.

Egy izomlazító krém vény nélkül is beszerezhető, sőt, érdemes inkább kenőcsöt használni, mint tablettákat. A rendszeres krémhasználattal jelentősen csökkenhet a fájdalom és enyhülhet a panasz. Azonban a gyógyszerekről mindenki tudja, hogy gyakran nem kívánt mellékhatásokkal járnak. Az izomlazító krém vény nélküli megvételekor kérdezze ki a szakértő, vagyis a patikus véleményét arról, hogy a készítmény milyen helyzetben lesz a segítségére. Két csoportjuk ismert. Az egyik a sportolás előtti bemelegítésre és az izmok lazítására fókuszál, valamint a reumatikus jellegű fájdalmak csillapítását is elősegíti. A másik a sportolás utáni enyhébb traumákat hűsíti.

Az izomlazító krém vény nélkül mindkét kategóriában kapható. A gyógynövény alapú típusok olyan összetevőkből készülnek, amelyek segítik a keringés fokozását, valamint növelik az izmok rugalmasságát. Ezek az összetevők például a rozmarinolaj, levendulaolaj és a bergamottolaj is. Érdemes tehát ezeket keresni a krémek megvásárlásakor. Amennyiben többet is meg szeretne tudni arról, hogy melyik típusú izomlazító krém vény nélkül jelenti az igazán jó megoldást a problémájára, nézzen szét a weboldalon! Meg is rendelheti online a terméket néhány kattintással, nem kell a patikában keresgélnie és sorban állnia.