Jim Beam

A Jim Beam története röviden

Amikor kibontanak egy ilyen palackot, sokan nem is gondolják, hogy ez az ital milyen gazdag és fordulatos történelemmel rendelkezik. A története egészen az 1700-as évek elejére nyúlik vissza, amikor még nem is Jim Beam névvel illették.

A jelenlegi névre egészen 1933-ig kellett várni. Ekkor változtatták meg a nevét James B. Beam tiszteletére, mivel ő volt az, aki a szesztilalom után újjáépítette a roskadozó szeszfőző birodalmat.

Szinte hihetetlen, de mindez nem több, mint 120 nap alatt sikerült neki, 70 éves kora ellenére. Ismét beindult a Jim Beam készítése és forgalmazása, ami mind a mai napig töretlen sikernek örvend. A Jim Beam kategóriáját tekintve bourbon.

Érdekes dolog ez, hiszen minden whisky végtére is bourbon, de csak az nevethető így, ami Amerikában készült, ezt számos szigorú törvény szabályozza. A jellegzetes ízét a szénnel kiégetett tölgyfahordóknak köszönheti. Minél több időt tölt az ital ezekben a hordókban, annál kellemesebbé válik a karaktere. Ami egyedivé teszi ezt a fajta whiskyt, az a magas kukoricatartalom, ugyanis ennek köszönheti az édeskés aromáját.