Jack kábel

A Jack kábel sokféle felhasználási területe

Jack kábel
Jack kábel

Az analóg összekötők esetében ugyanazokra a szabályokra kell figyelni, mint a többi hasonló tartozék alkalmazása során. Mindez érvényes a Jack kábel esetében is, és bizony érdemes komolyan venni, hiszen csak így található meg az a termék, amelyik aztán hosszútávon is megfelel az összes igénynek.

A vásárláskor nagyon fontosak a személyes igények. Ha valaki például a kocsi rádióján található Jack aljzathoz szeretné a telefonját csatlakoztatni, akkor nyugodtan megvehető a KCB széria valamelyik produktuma. De mondjuk akkor, ha nagyteljesítményű stúdió technika vagy hifi készülékek összekötése a cél, akkor csakis a nagyobb szériák termékei jöhetnek szóba.

Kétségtelen, hogy egy profi Jack kábel sokkal jobb hangzást fog garantálni. Mi a helyzet akkor, ha a vásárló csak a mobiltelefonját akarja csatlakoztatni a hangrendszeréhez? Nos, ebben az esetben megéri olyan Jack kábel mellett voksolni, amelyiknek a dugó szára szűkített. Miért? Mert az ilyen kialakítású kellék a telefon/tablet tok levétele nélkül is csatlakoztatható.
A standard Jack dugóval sok esetben le kell venni a tokot, különben nem tud beilleszkedni a csatlakozó. Ugye a Jack kábel, akárcsak sok ilyen jellegű vezeték esetében fontosak a minőségi szintek. A vezetékek a szigetelés és a vezetőanyag minőségében különbözőek.

Az RCA bemenet felhasználási lehetőségei

A gyengeáramú jelátvitelt garantáló csatlakozók közül sokfélét lehet választani. Aki azonban biztosra akar menni, az RCA bemenet mellett dönt. Legtöbbször ezt hifi-házimozi, audió és videó eszközökön lehet megtalálni. Analóg sztereó és digitális koax szerelt kábel is készíthető ilyen típusú dugóval.
Az RCA több mint fél évszázada használatos csatlakozófajta. A belépőszinttől a high end kategóriáig rengeteg erősítőn, lejátszón megtalálható. Nem csoda hát, hogy az RCA bemenet annyira elterjedt. De jogosan merülhet fel sokakban a kérdés, hogy milyen árkategóriájú RCA bemenet fog a leginkább beválni? Aki a szakemberekre hallgat, inkább a drágább modellt választja. A gyenge minőségű, gyakran túl olcsók megoldások sajnos nem sokra jók.