fürdőköpeny

A fürdőköpeny a hosszú esték és a lusta reggelek elengedhetetlen kelléke

Mindannyiunknak kötelezően van egy köntösünk. Érdemes azonban úgy dönteni, hogy azt egy idő után lecseréljük. A pizsamához hasonlóan, a fürdőköpeny is a fehérneműkhöz tartozik és hajlamos gyorsan elhasználódni. A köntösök az alsóneműk alapvető darabjai.

Mind reggel, az ágyból való kikelés, mind pedig este, közvetlenül a fürdés után viseljük ezeket. A fürdőköpenyeket pizsama vagy alsónemű fölött is hordhatjuk, fő funkciójuk pedig a hideg elleni védelem. Ezek különböző anyagokból készülhetnek. A megfelelő modell kiválasztása nagyban függ az évszaktól. Nyáron a vékonyabb termékek jelentik a legnépszerűbb választást, mivel légiesek és elegánsak. Télen viszont a frottír köntösök népszerűek, mivel melegséget biztosítanak és fürdés után azonnal viselhetőek, hiszen nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek.

Azon kívül, hogy a pizsamánk fölé dobhatjuk, hogy megvédjen a reggeli hideg ellen, viselhetjük fürdés után, vagy csak akkor, amikor hazaérünk és valami igazán kényelmes viseletről álmodozunk. A fürdőköpeny olyan otthoni ruhadarab, ami nem hiányozhat a ruhatárból.