Spray fémfesték

A fémfesték óvja, védi a fém felületeket

Spray fémfesték
Spray fémfesték

A kültéren és beltéren található fém felületek felújítására, újrafestésére nem mindegy, hogy milyen festéket használunk, ugyanis a fémek festési módszere jelentősen különbözik a falak vagy fa festésétől. Az esetükben a legideálisabb a fémfesték, ami abban különbözik a más felületekre használható termékektől, hogy lényegesen nagyobb fedőképességgel rendelkezik és a káros külső behatásoktól is megvédi a felületet.

A fémfesték felvihető ecsettel vagy hengerrel, de a legegyszerűbb a spray kivitel használata. Ebben az esetben nincs szükség szerszámokra a felhordáshoz, csak megfelelő előkészítésére és a festendő felület környezetének letakarására. Festés előtt le kell csiszolni a felületet, majd pedig portalanítani és zsírtalanítani.

Léteznek olyan speciális, fém tárgyakra használható készítmények, mint például a radiátorfesték, amely hőálló tulajdonsága miatt alkalmazható fűtőtesteken és fűtőcsöveken is. A rendszeresen használt kültéri fémfesték kiváló védelmet nyújt a korrózió ellen, megóvja a fémtárgyakat az időjárás viszontagságaitól.