csepegtetős öntözőrendszer

A csepegtetős öntözőrendszer takarékos megoldás

Hatékony és környezetbarát megoldás a kertben. A csepegtetős öntözőrendszer biztosítja az optimális vízellátást, méghozzá pazarlás nélkül. Ez a speciális berendezés közvetlenül a növények gyökéraljzatához juttatja a vizet, csekély mennyiségben, szóval a folyadék pontosan oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A pozitívumai között említhető, hogy nem áll fenn az elpárolgás és a túlöntözés kockázata. A rendszer révén, minimális víz kerül a kert talajára, ennek köszönhetően kevesebb gyommal kell számolni. A működését tekintve, általában egy vízforráshoz, például csaphoz csatlakozik. A csepegtetős öntözőrendszer csövei mentén fejek helyezkednek el, amelyek kismennyiségű folyadékot adagolnak ki egyenletesen és folyamatosan. Ha automatizálni szeretné, arra is van lehetősége, hiszen igény szerint felszerelik időzítőkkel és szenzorokkal.

A telepítését akár saját maga is elvégezheti. Ebben az esetben vegye figyelembe a kert méretét, alakját, illetve a növények vízigényét! A csepegtetős öntözőrendszer karbantartása a fejek időnkénti tisztításából áll.