Cruiser kerékpár

A cruiser kerékpárok az egész világon kaphatóak

Általában kétfajta embertípust szoktunk megkülönböztetni. Vannak a modern vonalakat kedvelők, akik a BMX-et veszik meg és vannak a hagyományos típusokat szeretők, akik inkább a cruiser kerékpárok között válogatnak. A 40-es és 50-es évekre emlékeztető vonaltervezés nemcsak képzeletbeli utazásra hívja el a tulajdonosát, hanem a 21. századi kényelemről és biztonságról is gondoskodik.

A régen csak tengerparti biciklinek nevezett modellek megjelenésére a széles gumik jellemzőek, amihez általában furcsa és nyújtott váz társul. Nem véletlen, hogy a cruiser kerékpárok hamar kitűnnek a tömegből, szinte első ránézésre meg lehet állapítani a márkát. Az eredeti dizájn megálmodója Amerikában élt és igazán kedvelte a kétkerekűn történő száguldozást.

Azonban az akkori gumik elég silány minőségűek voltak, így hamarosan Európába látogatott, ahol végül Németországban lelt rá az addig vágyott minőségre. Hamar megtetszett neki a német gumi megbízhatósága, így 1933-ban már lehetett kapni az általa tervezett darabokat. A cruiser kerékpárok 1950-re exportban is kaphatóvá váltak, így hamarosan átjutottak az óceánon.

Bár az évek elteltek, a megjelenésük nem változott sokat, napjainkban is követik az eredeti vonalakat. Igaz, hogy Magyarország nem rendelkezik saját tengerparttal, de ez a jó minőségű tengerparti bicikli nálunk is megtalálható. A cruiser kerékpárok nagyjából 70.000 Forintnál kezdődnek és igen keresett terméknek számítanak, főleg a kényelemre vágyó hölgyek körében, de férfiaknak gyártott változata is létezik.