cognac

A cognac kedvező hatása

Ennek a népszerű italnak egyedülálló pozitív hatása van a szeszesitalok között, mivel jelentős antioxidáns alkotóelemeket tartalmaz, közöttük az ellaginsavat, a galluszsavat, valamint a vanillint. A kimutatások szerint, a cognac antioxidáns kapacitása az öregedéssel is javul.

Az alkoholtartalmú italokban található antioxidánsok lehetnek az okai annak, hogy a szeszesitalok bizonyos egészségügyi előnyökkel rendelkeznek. Az antioxidánsok segítenek csökkenteni a szabadgyökök aktivitását, olyan vegyületekét, amelyek kárt okozhatnak, ha a szintjük a szervezetben túl magasra emelkedik. A szabadgyökök a környezetszennyezésnek való kitettségből, az öregedés természetes hatásaként és az elfogyasztott élelmiszerekből származnak.

A cognacban lévő antioxidánsoknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, ami az elhízás, az inzulinrezisztencia, a 2-es típusú cukorbetegség és egyes rákos megbetegedések kezelésében játszhat kedvező szerepet. Nemcsak az egészségre gyakorolt hatásai miatt, hanem a különleges ízvilága miatt is a cognac ilyen közkedvelt szeszesital.