Casio G Shock

A Casio G Shock strapabíró modell

A Casio cég az órákról, szintetizátorokról, zsebszámológépekről ismert. Az óragyártásban az első digitális órák köthetőek a nevéhez és a Casio G Shock is ehhez a termékcsaládhoz tartozik. Kissé robusztus, markáns külalakja mindenképp férfias jelleget kölcsönöz. Elsősorban sportos modellek tartoznak a Casio G Shock termékcsalád népes táborába.

Az angol nyelvből származtatott név a G a súlymértéket jelöli a shock pedig a strapabírást. Magától értetődő, hogy bizonyos szintig ellenállnak az ütésnek, az izzadtságnak, a pornak, karcolásoknak.

Ugyanis ezek a Casio G Shock karórák akár extrém sport közben vagy egyéb nagyobb fizikai és környezeti igénybevétel esetén sem hagyják cserben a gazdájukat. A színüket illetően elsősorban a fekete dominál, de némelyik modellnél a feketén kívül más szín is megjelenik, mint pl. a kék, piros, citrom- és narancssárga, valamint barna.

Óraszíjuk szilikonból készül, számlapjuk analóg és digitális is. A legtöbb modell ébresztővel van ellátva, a dátumot is kijelzi, valamint világórát is kapott.