Minőségi bourbon

A bourbon Amerikából érkezett, de biztosan marad

Amerikából nemcsak mára tipikussá váló ételeket kaptunk, hanem több különleges ital is elérte a kontinensünket. A bourbon az óceán másik oldaláról érkezett el hazánkig és a whisky egyik fajtájának büszke viselője.

Sokban hasonlít az európai kontinensen készülő társaihoz, azonban más szabályokkal játszik az italoknak felállított ringben. Például a bourbon előállításához felhasznált alapanyagoknak több mint a fele kukoricát tartalmazó pépet tartalmaz és a folyamat végén semmilyen körülmények között nem lépheti túl a 80 fokot.

Érlelésénél ebben az esetben is tölgyfahordót használnak, azzal a különbséggel, hogy minden alkalommal újnak kell lennie.

Ezt követően, a hagyományok szerint 4 évig vagy még annál is tovább szokták a hordókban hagyni, persze a keverékek elkészítésénél mindig ugyanezt a procedúrát kell követni. Jellegzetes ízét a tölgyfában található aromáknak és a rengeteg rozsnak köszönheti, amit egyre többen kedvelnek és keresnek. A bourbont legtöbbször önmagában fogyasztják, de jégre töltve is lehet.