bicikli gyerekülés

A bicikli gyerekülés változatai népszerűek

Három fő csoportra lehet osztani a termékcsaládot, függően attól, hogy a kerékpáron hol kap majd helyet. Létezik a vezető előtt és után elhelyezkedő bicikli gyerekülés. Ezeken kívül a kerékpáros utánfutók is igencsak népszerűek.

Az elülső változat a homlokcsőre rögzíthető. Ennek az a pozitívuma, hogy a gyermek folyamatosan szem előtt van. A lurkó jobban tud nézelődni, mivel nem lesz eltakarva a látóköre. A szembe áramló szelet szélvédővel mérsékelheti. A csomagtartós bicikli gyerekülés előnye, hogy rendkívül masszív, ezért nehezebb csemetét is könnyen elbír.

A terhelhetősége eléri a 20 kg-ot. Rögzítését egy erős becsavarós rendszerrel lehet kivitelezni. Gyakran felmerül a kérdés, hogy hány éves kortól javasolt a kellék. Erre a helyes válasz az, hogy attól kezdve, amikor már biztonságosan tud ülni.

Azt pedig, hogy meddig érdemes alkalmazni, nem a kortól, hanem a kicsi súlyától függ. A bicikli gyerekülés a gyártók javaslata szerint 22 kg-ig használható. Rendkívül fontos dolog, hogy a gyermek mindig viseljen bukósisakot.