A betonkerítés kellemes árnyékot adhat

Méretes betonkerítés
Méretes betonkerítés

Napjainkban egyre forróbbak kezdenek lenni a nyarak, amely időszakok gyakran kellemetlen hatást fejtenek ki szervezetünkre. Amikor azon gondolkodunk, hogy pontosan milyen elemekkel vegyük körbe a kertünket, akkor egy fontos tényező lehet, hogy árnyékot adjon az a kialakítás, ami mellett döntünk. A modern tudomány már megalkotta a betonkerítés darabokból összeállítható rendszerét.

Ez kifejezetten képes megfelelni az elvárásainknak. A gyakran két méter magasra felhúzott kerítés tájolástól függően akár méreteinek sokszorosát képes leárnyékolni, ezzel kedvezve a kert mikroklímájának a pozitív kialakulása felé.

Természetesen nem árt tudnunk, hogy a betonkerítés már anyagából fakadóan hajlamos felmelegedni és a hőt lassan éjszakánként kiadni magából. Ez még aztán kellemes is lehet, főként, amikor esténként lehűl nagyon a levegő. Egy betonkerítés nem csak arra képes, hogy elnyelje a Nap tűző sugarait, hanem nagyon hosszan állja az idők próbáját és mindemellett kifejezetten divatos. Megérheti mellette döntenünk, mert nem fogunk csalódni.