Ápolt kutyusok

Vigyük kedvencünket kutyakozmetikába!

Sok gazdi számára fejtörést okoz, vajon nyugodt szívvel viheti-e kedvencét kutyakozmetikába, képes lesz-e a kutyus elviselni az ápolást, nyírást vagy kezelést.

Mielőtt elvinnénk a kutyust a kutyakozmetikába, érdemes alapvető tudnivalókkal tisztában lennünk. Első és talán legfontosabb, hogy a kiskutyákat csak a második alapimmunizáló oltás után vihetjük, hiszen ekkorra erősödik olyan mértékben az ellenálló képessége, illetve az erőnléte, hogy gond nélkül elvisel akár egy hosszabb kezelést is.

Másodsorban a tüzelő szukák esetében kell figyelemmel lennünk a kutya állapotára. Csak a tüzelést követően, legalább egy héttel később vigyük a kutyust a kozmetikába.

Külön figyelmet kell fordítanunk az agresszív kutyákra. Ezek az ebek általában veszélyeztetve érzik magukat a kezelés során, ezért válnak agresszívvá. Szerencsére biztosak lehetünk benne, hogy a gyakorlott kutyakozmetikus kellően kezeli a helyzetet, illetve felismeri a kutya fenyegető jeleit, így megóvja magát a kutya támadásától. Ettől függetlenül ha agresszív kutyánk van, érdemes előzetesen egyeztetni a kutyakozmetikával, vállalják-e az efféle kezelést.

Amennyiben megkezdődhet a kezelés, mindhárom félnek jobb, ha ez a gazdi nélkül történhet. A kutya nyugodtabban viselkedik, így a kozmetikus nyugodtabban dolgozhat, a gazdi pedig hamarabb hazaviheti a kedvencét.