Tudj meg többet a mixelésről

A legjobb zenék
A legjobb zenék

Egy jó mix nagyon sok munkát igényel, és nagyon fontos tisztában lenni bizonyos szabályokkal, amik nélkül el sem lehet kezdeni egy mixelést, és főként nem lehet nyilvánosságra hozni azt. Egy színvonalas zeneszám nagyon jól kell szóljon úgy a kisebb hangfalakon, mint a fülesekben vagy akármilyen más szituációban. Ennek elérése érdekében pedig nagy figyelmet kell fordítani a középtartományra.

Milyen legyen a középtartomány?

Nagyon fontos, hogy rendet tudjunk tartani benne, épp ezért nem szabad sem túl soknak lennie a mixben, de túl kevésnek sem. A hangszínek kiválasztásánál arra kell odafigyelnünk, hogy azok frekvenciában ne üssék egymást, sokkal inkább azt kell elérni, hogy kiegészítsék egymást. Ehhez természetesen először a már tapasztaltabbak tanácsát kell kérni, hiszen az ilyen körülmények megteremtése közel sem egyszerű és gyakorlást igényel.

Tudtad-e?

A zene hangosságáért nem csak a mastering a felelős, hanem a keverés módja is! Kevesen tudják ezt, de nagyon fontos, hogy ha mastering után is halk a mixünk, akkor a probléma gyökerét kell felkutatni, vagyis a keverést.

Az oldalunkon található fórumban számos más témát találhatsz, ahol szakértők osztják meg a tapasztalataikat, és így te is könnyebben tanulhatsz és gyorsabban sajátíthatod el a mixelés részleteit. Nem hiába mondják, hogy a gyakorlat teszi a mestert, hiszen egy ilyen témakörbe nem lehet fejest ugrani. Próbálkozni és kísérletezni kell, beállítani a megfelelő hangmagasságot, megnézni, hogy milyen stílust lehet egyáltalán mixelni és számos más olyan szempont van, ami szakértelmet igényel. Regisztrálj az oldalunkra és értekezz te is a profikkal, töltsd le a zenéiket, hallgasd meg őket és nézd meg, hogy milyennek kell hangzania a jó minőségű és színvonalas mixeknek. Oldalunk http://www.music4you.hu/