Tőzsde tanfolyam – a kereskedési arányok buktatói

Tőzsde tanfolyam

A legújabb tanulmányok szerint a tőzsde tanfolyamokon tanított klasszikus profit/kockázati arányt át kell értelmezni, mivel ezt az arányt gyakorlatilag lehetetlen a valóságos tőzsdei kereskedések során betartani.

A tőzsde piac gyors változásai miatt szinte megvalósíthatatlan a gyakorlati devizakereskedés, vagy a tőzsdei ügyletek nyomán betartani a szakirodalom által preferált 1:2 arányú, hozam/kockázat arányt. A nevesebb tőzsde tanfolyamok ma már azt oktatják, hogy a pozíció megnyitásakor szinte kötelezően kell azzal számolni, hogy a várható profit a kétszerese legyen a későbbiekben elszenvedett veszteségnek.

A tőzsde tanfolyamok többek között erre is lehetőséget adnak, hogy felkészüljünk a profit/kockázat kezelésére, még mielőtt valóban a tőzsdei kereskedés labilis színterére visszük a pénzünket. Amennyiben egy kereskedő az esetek 40 százalékában tud nyereséges pozíciót nyitni, ez már hosszútávon elegendő ahhoz, hogy profitos egyenleggel kereskedjen.

Mivel a tőzsdei kereskedő ember, így a tőzsde tanfolyamokon nagy hangsúlyt fektetnek a tőzsdei pszichológiára is, épp ezért nem szabad erőltetni az 1:2 arányú ügyletkötést. A kereskedő számára a legrosszabb lelki nyomást épp az adja, ha egy hirtelen busás profittal kecsegtető pozitív nyitást veszteséggel kell zárni, csak azért mert az 1:2 arányú hozam/kockázatot erőlteti.

Szerencsére azonban a tőzsde tanfolyamokon profi kereskedők oktatják a megfelelő ügyletelési profit/kockázati arányokat, mert ők már kereskedési technikájukat ennek megfelelően alakították ki. Sajnos a tőzsde piac nincs tekintettel a szakkönyvekre, nincs tekintettel arra, hogy néhány évvel ezelőtt mit tanítottak a tőzsde tanfolyamokon. A tőzsde az itt és most döntése, erre pedig nem csak pénzügyileg, hanem pszichológiailag is fel kell készülni. Ezért az olyan tőzsde tanfolyamok, mint a Tradenet tőzsdeiskola, megfelelő szakember gárdájával várja azok jelentkezését, akik A-tól, Z-ig szeretnék kitanulni a tőzsdei kereskedő szakmát. Hogy később maguk is sikeres kereskedőkké váljanak.