Repülővel elutazok – hova parkoljak le addig?

Reptéri parkolás remek áron
Reptéri parkolás remek áron

Sokan hagyják járművüket a reptéri őrzés nélküli parkolókban, ha elutaznak néhány napra, de ha hosszabb utat is terveznek, előnytelen a ház előtt, szintén őrizetlenül hagyni a személygépkocsit. Azonban ezek a jónak vélt megoldások rendelkeznek némi hátulütővel is. Az autó tolvajok a hosszabb ideig érintetlen autókra szemet vetnek, kifigyelik, hogy valóban nem használják-e és amint tehetik, akcióba lendülnek. Senkinek nem kellemes az utazás úgy, hogy tudja, szabad teret adhatott annak, hogy valaki vagyonában kárt tegyen.

 

Ezért az utóbbi időkben a parkolók is odafigyeltek arra, hogy javítsanak szolgáltatásaikon. Ha egy kamerával, személyzettel őrzött parkolóban hagyjuk az autót, megakadályozható a lopás vagy az autó feltörése, és ez a biztonság ráadásul megfizethető. Aki tehát úgy dönt, hogy biztonságos parkolóban hagyja autóját, annak végül is egy egyszerű procedúrát kell eljárnia. Elsősorban a http://nemzetiparkolo.hu/ oldalra kell ellátogatni és lefoglalni a parkolóhelyet, majd egy parkolási lapot kell kitölteni a Nemzeti Reptéri Parkoló irodájában, rögtön miután az illető leparkolt kocsijával. A lap kitöltése és aláírása végül is a szerződés feltételek beleegyezésével azonos. Egy ilyen parkoló biztonsági rendszere sok apróságra is kitér: nem csak a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő adatokat rögzítik, hanem a leparkolt autó állapotát is.

Ami fontos, és amit érdemes még tudni

A kocsit a parkolóból a kulcsok és a parkolólap felmutatásával viheti el az ügyfél. Vagyis nagyon fontos az, hogy az autó tulajdonosa megőrizze a parkoló lapot. Ha nincs parkolólap, mert elveszett, eltűnt az út során, akkor csak az a személy jogosult a kocsi elvitelére, aki a forgalmi engedélyben szerepel.